HTML Nedir?

HTML Nedir?

HTML Nedir Köprü Metni Biçimlendirme Dili veya HTML, World Wide Web’deki belgeler için standart biçimlendirme dilidir. HTML, bir web sayfasının yapısını anlamsal olarak ve belgenin görünümü için orijinal olarak dahil edilen ipuçlarını tanımlar.

HTML, açılı ayraçlar (<html> gibi) içine alınmış etiketlerden oluşan HTML öğeleri biçiminde yazılır. Etiketler normalde <h1> ve </h1> gibi çiftler halinde gelir, ancak bazı etiketler boş öğeleri temsil eder ve bu nedenle eşleştirilmez, örneğin <img>. Bir çiftteki ilk etiket başlangıç etiketi ve ikinci etiket bitiş etiketidir (bunlara açılış etiketleri ve kapanış etiketleri de denir). Bu etiketler arasında web tasarımcıları metin, bağlantılar, resimler, formlar ve diğer içerikleri ekleyebilir. Bir web tarayıcısının amacı, HTML belgelerini okumak ve bunları görünür veya sesli web sayfalarında oluşturmaktır.

Bir HTML öğesinin temel yapısı

Bir HTML öğesi bir başlangıç etiketi, içerik ve bir bitiş etiketinden oluşur:

<tagname>İçerik buraya gelir…</tagname>

Başlangıç etiketinde açılı açılı ayraç (<), eleman adı ve ardından açılı kapanış ayracı (>) bulunur. Bitiş etiketi aynı şeye sahiptir, ancak öğe adından (/) önce bir eğik çizgi bulunur.

Başlangıç ve bitiş etiketleri arasında, öğenin içeriğinin gittiği yer bulunur. Bu, metin, diğer HTML öğeleri veya hatta hiçbir şey olabilir. Örneğin, bir <p> (paragraf) öğesinin içinde genellikle bir miktar metin bulunur. Ancak, <hr> (yatay kural) öğesi gibi, herhangi bir içeriğe sahip olmayan, çünkü buna ihtiyaçları olmadığı için bazı öğeler vardır – yalnızca kendi başlarına bir satır sonu oluştururlar.

Web sayfaları oluşturmak için HTML nasıl kullanılır?

HTML, web sayfaları oluşturmamıza yardımcı olan koddur. HyperText Markup Language anlamına gelir. HTML bir programlama dili değil, bir işaretleme dilidir. Bu, bir bilgisayara bir web sayfasındaki bilgilerin nasıl görüntüleneceğini söyler, ancak başka bir şey yapmaz.

HTML kullanmak için bir metin düzenleyiciye ihtiyacınız vardır. Bu sadece kod yazmanıza ve onu bir HTML dosyası olarak kaydetmenize izin veren bir programdır. Hem ücretsiz hem de ücretli birçok farklı metin düzenleyici vardır. Metin düzenleyicinizi seçip yükledikten sonra, yeni bir belge açabilir ve HTML kodu yazmaya başlayabilirsiniz!

HTML, etiketlerle temsil edilen öğelerden oluşur. Bu etiketler, tarayıcıya aralarındaki içeriğin nasıl görüntüleneceğini söyler.

Sitemize GOOGLE‘dan ulaşabilirsiniz.

Eylül 8, 2022

Sunucu Nedir?

Eylül 9, 2022

Veri Merkezi Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir