Ücretsiz Plesk Lisans

cPanel fiyat politikasını değiştirmesi üzerine bilişim sektörü farklı panel yazılımları konusunda araştırmaya girdiler. Paylaşımlı hosting kullanmak istemeyen geliştiricileri bu fiyatlar aşırı derecede etkilemiş oldu. Bundan dolayı Plesk firması, yazılımını yeni kullanıcıların deneyimlemesi için ve geri dönüşler almak için isteyen kişilere 14 günlük ücretsiz lisans sunmaya başladı. Bu konumuz üzerinde Ücretsiz plesk lisans nasıl alınacağını anlatacağız.

Trial lisans almak için gerekli tek şey kendinize ait mail adresiniz olmasıdır. Tercihen Gmail mail olması gerekiyor. Çünkü diğer mail firmalarında mail gönderim sorunu yaşayabiliyor.

Plesk Web sitesine giriyoruz. Buraya tıklayarak direk siteye gidebilirsiniz.

ücretsiz plesk lisans

Karşımıza gelen başvuru formunda öncelikle Name/Surname (Ad,Soyad) giriyoruz. Elimizde olan mail adresini Email kısmına yazıyoruz. Bu mail adresi yan sekmede açık kalsın çünkü bir doğrulama maili gönderilecektir. “How would you describe yourself” kısmında ise kendimizi meslek olarak ne tanımladığımızı soruyor bu kısımda direk Developer (Geliştirici) kısmını seçip geçebiliriz. Sonraki sorusunda “Years of Experience” deneyimimizi sormaktadır. Burada ise kendimize göre cevap verip diğer seçenekleri doldurup “Get License Key” butonuna tıklayarak başvurumuzu gönderiyoruz.

Karşımıza gelen sayfada mail adresimize bir doğrulama gönderildiği belirtilmektedir. Hemen mail adresimize giriş sağlıyoruz.

plesk mail doğrulama

Plesk tarafından gelen maili açtığımızda Mail adresimizi doğrulamak için “Confirm My Email” tıklayarak Plesk sitesine gidiyoruz.

Karşımıza gelen ekranda mail adresimizin onaylandığı ve deneme lisansımızın mail adresine gönderildiği belirtilmektedir. Ortalama olarak 10-15 dakika bekledikten sonra mail adresimize panelde kullanabileceğimiz bir deneme lisansı gelecektir.

plesk lisans

Aldığınız lisansı panele ekledikten sonra 14 gün boyunca ücretsiz olarak paneli kullanabilir ve web sitelerinizi yayınlayabilirsiniz.

Plesk hakkındaki diğer makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

Temmuz 26, 2022

Plesk Panel FTP Sorunu

Haziran 22, 2022

Plesk Site Oluşturma

YORUMLAR

  1. […] Plesk Panel kullanım ve kurulum açısından kolay olduğu gerekçesi ile ve diğer lisanslı web panellerinden daha ucuz olmasından dolayı kullanılması en çok tercih edilen panellerden biridir. Bu makalemiz üzerinde Centos işletim sisteminde Plesk Panel Kurulumunu anlatacağız. Ücretsiz Plesk Lisansı almak için bu makalemizi inceleyebilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir