Roaming Nedir?

Roaming Nedir?

Roaming Türkçe karşılığı serbest dolaşımdır. Bir telefon operatörünün belirli alanlarda çekmediği veya şebekenin olmadığı alanlarda devreye giren anlaşmalı bir başka operatörün sinyal gücünü kullanmasıdır. Roaming nedir sistemi öncesinde şebekenin çekmediği alanlarda olan GSM kullanıcıları hiçbir şekilde telefon sinyaline ulaşamıyorlardı.

Roaming’in faydası olduğu kadar bazı zamanlar zararları da olmaktadır. Operatörünün çekmediğini fark etmeyen GSM kullanıcıları Roaming’in yönlendirdiği operatörler üzerinden arama yaptığı taktirde ekstra bir ücrete tabi tutulurlar. Sistemin avantajları arasında serbest dolaşım sırasında telefon numaranızın değişmemesidir. Bu olaydan dolayı şebeke mevcut olan bölgelerdeki operatör üyesi olmadan yararlanabilirsiniz.

roaming nedir?

Turkcell Roaming Kapatmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

Roaming servisini kapatmak için “IPTAL YURTDISI INTERNET” yazıp 2222’ye gönderebilirsiniz.

Vodafone Roaming Kapatmak İçin Ne Yapmam Gerekiyor?

Roaming servisini kapatmak için “ROAM KAPAT” yazıp 7000’ye gönderebilirsiniz.

Roaming Sorunları Nelerdir?

Serbest dolaşım yapılması için iki operatör arasında anlaşma olması gerekmektedir. Eğer bu anlaşmaya operatörünüz sahip değil ise yararlanamayacaksınız.

Genellikle aradığınız zamanın haricinde bir başka kullanıcı sizi aradığında da ekstra ücret ödemeniz gerekebilir.

Dolaşım sırasında dışarıdaki şebekelere bağlanmak için operatörünüz diğer şebekelere istek göndermektedir. Bu istekler trafik ve bant genişliği aştığı için normalden daha fazla ücret ödemektesiniz.

Kripto Mining Nedir ve Nasıl Yapılır? makalesine buradan ulaşabilirsiniz.

Ekim 2, 2022

Özel Sunucu Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir