DirectAdmin Mail Oluşturma Nasıl Yapılır

DirectAdmin Mail Oluşturma

Panel üzerinden kendinize ait directadmin mail oluşturma yapabilirsiniz. Bu mail adresi [email protected] şeklinde olacaktır. Mail oluşturup kullanmadan önce Mail servislerinizin aktif olup gönderim izini olup olmadığını kontrol ediniz. Son güncellemelerden sonra birçok hosting ip adresi spam olarak listelenmektedir. Bu spam listesini kontrol etmek için Mail Tester kullanabilirsiniz.

Öncelikle web panelimize giriş yapıyoruz. Eğer web panele nasıl erişeceğinizi bilmiyorsanız IP adresinizin sonuna :2222 portunu girip bağlanabilirsiniz.

directadmin mail oluşturma

E-Posta yönetim sekmesi altındaki “E-Posta Hesapları” yazısına tıklayıp gidiyoruz.

directadmin mail listesi

E-Posta hesapları kısmından “E-Posta Hesabı Ekle” butonu ile yeni bir mail yaratabiliriz. Fakat alan adını ilk eklediğimizde oluşan varsayılan mail adresini de kullanabiliriz. Aynı zamanda buradan Kullanım miktarına ve Loglara da erişebilirsiniz.

directadmin mail bilgileri

E-Posta hesabı ekle kısmından Kullanıcı adınızı ve şifrenizi belirtebilirsiniz. Eğer bir kota sıkıntınız yok ise Sınırsız seçeneğini işaretleyip sınırsız bir şekilde saklama alanı ve mail gönderme yapabilirsiniz.

Bu kısımda önemli olan yer Gönderim Sınırıdır. Bu sınır sizin spamda olmayan sunucunuzun dışarıdaki mail sağlayıcılarına mail gönderme sınırıdır. Eğer spam kotasını aşarsanız servis sizi spama alacak ve mail gönderme işlemlerinizi yapmayacaktır.

“E-Posta Hesabı Ekle” butonu yardımı ile hesabınızı ekleyebilirsiniz. Karşınıza açılır bir pencereden SMTP ayarları gelecektir. Bu ayarlar bir web sitesinde SMPT ile mail gönderimi sağlarken bu bilgilere ihtiyacınız olacaktır.

Ekledikten sonra mail adresinize ulaşıp mail gönderimi yapmak için “Ek Özellikler” sekmesi altından Web Posta: Roundcube’ye tıklayabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir