ICANN Nedir ?

ICANN Nedir?

ICANN tam ismi Internet Corporation for Assigned Names and Numbers olarak geçmektedir dilimizde ise İnternet Tahsisli Sayılar ve İsimler Kurumu olarak adlandırılmaktadır. ICANN resmi olarak 30 Eylül 1998’de Amerika Birleşik Devletlerinde kurulmuştur. Genel merkezi Los Angeles ve Kaliforniya’da bulunmaktadır.

ICANN ABD ‘de kurulması için 25 Eylül 1998’de ABD Ticaret Bakanlığı ve ICANN tarafından “Mutabakat Metni” imzalanmıştır. Bu imzadan sonra Amerika Hükümeti tarafından tanınıp resmi olarak hizmete başlamıştır.

ICANN nedir sorusunun tam anlamı kar gütmeyen bir özel kuruluştur ve yönetimi şu şekilde gerçekleşmektedir. En başta bir yönetim kurulu ve 4 ana birim bulunmaktadır. Bu kar gütmeyen kuruluşun 2015 yılındaki geliri 217 milyon USD olarak bilinmektedir.

icann nedir

ICANN görevi İnternet kullanıcılarına yardımcı olabilmek adına, DNS teknik etkenlerinin yönetiminden sorumludur. Com, Org, UK, İnfo gibi alan adı uzantılarının kullanabilme yetkilerini yönetmektedir. Bu olaylar haricinde kullanıcıların kendilerinin sorumlu olduğu bazı şeyler üzerinde konularında yetkileri bulunmamaktadır.

ICANN çalışma prensibi Hükümetler ve uluslararası kuruluşlar ve küresel internetin inşasında ve korunmasına katkıda bulunmak. Bulunma becerisine sahip bireyler ile ortaklık içinde çalışmaktır.

TeknoClouds Alan Adları Erişim Sıkıntısı makalemize buradan ulaşabilirsiniz.

Eylül 24, 2022

SSL sertifikası nedir?

YORUMLAR

  1. […] Bu makaleyi okuduktan sonra ICANN nedir? makalemize buradan ulaşabilirsiniz. […]

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir