GOOGLE Index Nedir

GOOGLE Index Nedir?

GOOGLE Index Nedir Google Index, arama motorunun kalbidir. Google’ın keşfettiği tüm web sitelerini ve web sayfalarını içeren devasa bir veritabanıdır. Arama çubuğuna bir sorgu yazdığınızda, Google sizin için en alakalı sonuçları bulmak için onun dizinini kullanır.

Google dizini, şirketin örümcekleri web’i taradıkça ve yeni siteler keşfettikçe sürekli büyüyor. Haziran 2019 itibariyle, dizinin 5 milyardan fazla sayfa içerdiği tahmin ediliyordu. Bu sayı, giderek daha fazla insan web siteleri oluşturup içeriklerini çevrimiçi hale getirdikçe artmaya devam edecek.

Bir web siteniz varsa, Google tarafından dizine eklenmesini istersiniz. Bu şekilde, insanlar sitenizle alakalı anahtar kelimeleri aradığında, siteniz sonuçlarda çıkacaktır. Dizine eklenmek için sitenizin iyi tasarlanmış olması ve Google örümceklerinin taraması için kolay olması gerekir.

Google Indeksi neleri içerir?

Google Arama, web sayfalarını dizine eklemek için PageRank adlı bir algoritma kullanır. PageRank, sayfanın ne kadar önemli olduğunu belirlemek için bir web sayfasına verilen bağlantıların sayısına ve kalitesine bakarak çalışır. Sayfa ne kadar önemli olursa, arama sonuçlarında o kadar üst sıralarda yer alır.

Google dizini, Google’ın algoritmaları tarafından taranan ve dizine eklenen tüm web sitelerini içerir. Buna URL Ekle özelliği aracılığıyla Google’a gönderilen web siteleri ve ayrıca Google’ın tarayıcıları tarafından web’de gezinirken bulunan web siteleri dahildir.

Gittikçe daha fazla web sitesi eklendikçe Google’ın dizininin boyutu sürekli büyüyor. Temmuz 2018 itibariyle Google, dizinlerinin 3 milyardan fazla web sayfası içerdiğini iddia etti. Bu, Google’ı mevcut en büyük arama motorlarından biri olmasa da yapar.

Google Index nasıl çalışır?

Google’ın indeksleme sistemi, internetteki en karmaşık ve güçlü teknoloji parçalarından biridir. Sürekli gelişiyor ve büyüyor, nasıl çalıştığını tam olarak anlamayı zorlaştırıyor. Ancak, açıklanabilecek bazı temel bilgiler vardır.

Google dizini, her biri kendi benzersiz URL’sine sahip milyarlarca ayrı belgeden oluşur. Birisi arama motoruna bir sorgu yazdığında Google, bu dokümanlardan hangisinin kullanıcının ihtiyaçlarıyla en alakalı olduğunu belirlemek için bir algoritma kullanır. Algoritma, belgenin başlığı, anahtar kelimeler, geri bağlantılar ve diğer veriler gibi faktörlere bakar.

Algoritma en alakalı belgeleri bulduğunda, bunları en alakalıdan en az alakalıya doğru sıralar. Sonuçlar daha sonra kullanıcıya arama motoru sonuç sayfasında (SERP) görüntülenir.

Sitemize GOOGLE‘dan ulaşabilirsiniz.

Eylül 22, 2022

Algoritma Nedir

Eylül 14, 2022

Sanal Sunucu Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir