DirectAdmin Bayi Yedek Nasıl Alınır

DirectAdmin Bayi Yedek Nasıl Alınır?

DirectAdmin üzerinden bayi yedek almak önemlidir. Çünkü herhangi bir donanım arızasında arızanın büyüklüğüne göre barındırdığınız web siteleri yayından kalkacaktır. Eğer ki web server üzerinde disk zarar gördüyse veya yandıysa yedeksiz olarak verilere ulaşamayacaksınız. Sunucunuzun durumuna göre haftada bir veya haftada üç kere yedek alınması önerilmektedir. Bu makale üzerinde directadmin bayi yedek almayı anlatacağız. Öncelikle bir bayi kullanıcı hesabına sahip olmanız gerekmektedir. Bayi hesabı üzerinde ekli olan etki alan adları veya dosyaları üzerinde işlem uygulayabilirsiniz bir sistem yöneticisiyseniz tam yedek almanız gerekecektir.

Bayi hesap bilgilerimiz ile panele bağlandıktan sonra bayilere verilmiş yetkiler üzerinden üst menülerimiz gözükecektir.

Üst menülerden “Bayi Araçları” sekmesi altından “Kullanıcı Yedekleme” kısmına tıklayarak giriyoruz.

directadmin bayi paneli

Kullanıcı yedekleme bölümüne girdiğimiz zaman karşımıza iki seçenek gelecektir. “Yedek Zamanlaması” ve “Yedeği Geri Yükle”. Eğer elimizde bir yedek var ise ve bu yedeğe geri döndürmek istiyorsak sistemi yedeği geri yükle seçeneğini seçebilirsiniz. Fakat biz bu makale üzerinde yedekleme zamanlaması ve yedeklemeyi göstereceğiz.

directadmin kullanıcı yedekleme

Yedek Zamanlaması butonuna tıkladıktan sonra bizi yedek bölümüne yönlendirmektedir. Burada ilk önce hangi kullanıcıları yedek alacağımızı sormaktadır. Eğer belirli alan adlarını ve kullanıcıları yedek almak istiyorsanız “Seçilmiş Kullanıcılar” kısmını seçebiliriz.

Bir sonraki adımda yedeklemeyi ne zaman yapacağını sormaktadır. Burada “Şimdi” seçeneğini seçebiliriz veya ilerleyen bir tarihe planlayabiliriz.

directadmin yedeklenecek kullanıcılar

En son adımda ise yedekleri nereye alacağımızı sormaktadır. Bu kısımda web server üzerinde yedekleme alabiliriz veya farklı bir sunucu mevcut ise Filezilla üzerinden yedeği oraya aktarabiliriz. Bu konuda herhangi bir arıza olması durumunda farklı sunucuya yedek almanızı öneririz. Fakat farklı sunucu üzerinden yedek almadan önce yedekleme yapacak sunucu ve karşı sunucuya firewall üzerinden izin vermeliyiz aksi taktirde dosya boyutundan ve yükleme zamanından dolayı saldırgan algılayıp yedekleri eksik alabilir veya hiç almayabilir.

directadmin yedek zamanlama

Bütün ayarlamalarımız bittikten sonra “Zamanla” butonu yardımı ile yedek ayarlarımızı kayıt edebiliriz. Şimdi veya planladığımız tarihte otomatik zaman yedek almasını sağlayabiliriz.

DirectAdmin ile ilgili kategori makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir