Veri Merkezi Nedir?

Veri Merkezi Nedir?

Veri Merkezi Nedir? Veri merkezi, bilgisayarların ve telekomünikasyon ekipmanlarının bulunduğu bir tesistir. Üç okul, hacim (yükseklik) bakımından dünyadaki en önemli kapalı alanlardır. İnternet kullanımının nadir görülen bir durumdan norm haline gelmesiyle birlikte veri merkezleri hayatımızın ve ekonominin daha önemli bir parçası haline geldi. Veri merkezleriyle ilgili işler arasında sistem yöneticileri, ağ mimarları ve veritabanı yöneticileri bulunur.

Veri merkezleri, temiz odaların, mikro iklimlerin, tavanlara ve duvarlara gömülü veri taşıyan kabloların ve sesi en aza indirmek için sunucularla dolu rafların kullanıldığı çeşitli şekil ve boyutlarda gelir. Genellikle kablolar ve soğutma havası için yükseltilmiş döşemeler kullanırlar. Bazı veri merkezleri, bant genişliği talebinin aniden arttığı büyük olaylar için özel olarak getirilen fragmanları bile kullanır.

Veri Merkezi Barındırma

Veri merkezi, bilgisayar sistemlerini ve telekomünikasyon ve depolama sistemleri gibi ilgili bileşenleri barındırmak için kullanılan bir tesistir. İnternet kullanımının nadir olmaktan çıkıp norm haline gelmesiyle birlikte veri merkezleri hayatımızın daha belirgin bir parçası haline geldi. Bulut tabanlı uygulamaların kullanımı gibi, veri depolama talebi de katlanarak arttı.

Bir kuruluşun veri merkezi barındırmayı tercih etmesinin birçok nedeni vardır, ancak en yaygın olanı güvenilirlik, güvenlik ve maliyettir. Veri merkezi ihtiyaçlarınızı bir barındırma sağlayıcısına emanet ederek, kritik bilgilerinizin iyi korunacağından ve ihtiyacınız olduğunda her zaman kullanılabilir olacağından emin olabilirsiniz. Ek olarak, veri merkezi barındırma, enerji maliyetlerinden ve diğer altyapı giderlerinden tasarruf etmenizi sağlayabilir.

Veri Merkezlerinin Faydaları

Veri merkezi, bilgisayar sistemlerini ve telekomünikasyon ve depolama sistemleri gibi ilgili bileşenleri barındırmak için kullanılan bir tesistir. Birçok işletme, veri merkezlerini bilgi teknolojisi (BT) altyapılarını dışarıdan temin etmenin bir yolu olarak kullanır. Veri merkezlerinin kullanımı, şirketlere gelişmiş ölçeklenebilirlik, azaltılmış maliyetler, artırılmış güvenlik ve gelişmiş olağanüstü durum kurtarma yetenekleri dahil olmak üzere bir dizi avantaj sağlayabilir.

Veri merkezi kullanmanın ana faydalarından biri, ölçeklenebilirliği geliştirmeye yardımcı olabilmesidir. Bunun nedeni, veri merkezlerinin genellikle değişen talepleri karşılamak için hızla tahsis edilebilecek büyük miktarda kapasiteye sahip olmasıdır. Bu, faaliyet seviyelerinde mevsimsel veya beklenmedik artışlar yaşayan işletmeler için özellikle faydalı olabilir.

Veri merkezi kullanmanın bir başka yararı da maliyetleri düşürmeye yardımcı olabilmesidir. Bunun nedeni, işletmelerin ölçek ekonomilerinden ve paylaşılan kaynaklardan yararlanabilmeleridir.

Sitemize GOOGLE‘dan ulaşabilirsiniz.

Eylül 13, 2022

DNS Nedir?

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir