GTA5 FiveM HeidiSQL Kurulumu

GTA5 FiveM HeidiSQL

GTA5 FiveM HeidiSQL, sanallaştırılmış sunucu üzerinden FiveM kurduğumuz taktirde oyuncularımızın verilerini, kayıtlarını tutmak için SQL veri tabanına ihtiyacımız var. Bu ihtiyaç içerisinde en çok kullanılmakta olan HeidiSQL programıdır. Xampp programını kurduktan sonra HeidiSQL kurmamız gerekmektedir. Bu makale üzerinden HeidiSQL programın kurulumunu anlatacağız.

GTA5 FiveM HeidiSQL Kurulumu

HeidiSQL programını resmi web sitesinden indirebilirsiniz. İndirdiğimiz HeidiSQL kurulum dosyasını tıklayarak aktif ediyoruz.

heidisql lisans sözleşmesi

Açıldığı zaman karşımıza bir lisans sözleşesi gelecektir. Bu sözleşmeyi “I accept the agreement” seçeneğini seçerek kabul ediyoruz.

gta5 fivem heidisql konum

Kurulum dizini seçmemizi isteyecektir. Kurulum dosyaları bu dizinde olacak sonrasında kaldırmak istediğinizde denetim masası veya kendi klasörü içerisinden kaldırabilirsiniz.

gta5 fivem heidisql start

Bu aşamada bize başlangıç menüsüne kayıt etmek için bilgi ve izin istemektedir. Eğer başlangıç menüsüne oluşturmasını istemiyorsanız “Don’t create a Start Menu folder” seçeneğini seçebilirsiniz.

gta5 fivem heidisql kurulumu

Bu adımda bilgisayar üzerinden yapacağı değişiklikleri belirtmektedir. Bu değişiklikleri iptal etme imkanınız vardır. “Create a desktop icon” masaüstüne icon oluşturması içindir. “Associate .SQL files with HeidiSQL” bütün .SQL dosyalarının HeidiSQL çevrilmesidir. “Automatically chech …..” ve “Automatically report client and server …..” güncellemelerin otomatik alınması ve rapor gönderilmesi ile alakalıdır. Bu özellikleri aktif veya pasif edebiliriz.

heidisql kurulum yöneticisi

Kurulumdan önce kurulacak işlemleri, dosya konumunu göstermektedir. Sonrasında onayladıktan sonra kurulum başlayacaktır.

heidisql kurulumu

Kurulum bilgisayar hızınıza göre hızlı olacaktır.

heidisql kurulum bitiş

“No”, I will restart the computer later” seçeneğini seçerek bilgisayarı tekrar başlatabiliriz. Böylelikle değişikliklerimiz kayıt olacaktır.

GTA5 FiveM sunucu makalelerimize bu adres aracılığıyla ulaşabilirsiniz.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir