Game.Core Okuma? Game.Core Nedir?

Game.Core Nedir?

Core dosyası Metin2 sunucusunda yanlış kodlama sonucunda sistemin çökmesi ile oluşmaktadır. Bu core dosyası içerisinde hangi kod satırı ve hangi dosyada yanlışlık olduğu yazmaktadır. Game.Core okuma diğer bir özelliklerinden biri de hatayı en kısa ve en kolay yolla çözmesidir. Core dosyaları genellikle 1-2 GB arası olmakla beraber maalesef sunucuların bağlantılarını kesmektedir. Game.Core dosyasından kurtulmanın bir yolu Vrunner kullanmaktadır fakat bu durumda hatalar çözülmeyecek ve sunucunuza yük bindirecektir.

Game.Core Okuma Nasıl Yapılır?

Core dosyasının okunabilmesi için öncelikle 32 Bit bir FreeBSD işletim sistemine sahip olmamız gerekmektedir. Eğer FreeBSD üzerinde GDB kurulumu mevcut değil ise PKG ile kolaylıkla kurabilirsiniz. PuTTy terminaline giriyoruz ve

pkg install gdb

Komutunu yazarak gerekli son GDB versiyonunun kurulumunu sağlıyoruz.

game.core okuma

Game.Core okumak için şu yolları takip etmeniz gerekmektedir. Bu kullandığınız files türüne göre değişiklik göstermektedir.

cd /usr/game/channel1

Eğer Game.Core aldığınız kısım farklı ise onun uzantısını girmeniz gerekmektedir. Sonrasında

gdb

GDB fonksiyonunu çağırıyoruz. Sonrasında 32 Bitlik işlemcimizin kodunu giriyoruz

set gnutarget i386-marcel-freebsd

Bu kısma kadar doğru geldiyseniz aşağıdaki kod satırları ile hataları görebilirsiniz.

file game
core game.core
bt

Eğer Game.Core yerine DB.Core dosyasını açmak istiyorsanız “game” ve “game.core” yazan kısımları “db” ve “db.core” şeklinde değiştirmeniz yeterlidir. Burada unutmamanız gereken kısım ise sunucudaki mevcut game dosyanız içerisindeki hataları gösterecektir değiştirilmiş game dosyası için tekrar game.core almalı ve bunu yukarıdaki anlattığımız biçimde okumalısınız.

FreeBSD hakkındaki makalelerimize buradan ulaşabilirsiniz

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir